Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Краят на Света»Отново! Светът свършва през октомври

Отново! Светът свършва през октомври

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371

Октомври – това е месецът, в който трябва да настъпи краят на света. Това поне твърди нова конспиративна теория. Причината този път ще е сблъсък с друга планета.

Злокобната и мистериозна планета Нибиру ще стане причина за унищожение живота на Земята, а защо не и за пълното разрушение на цялата планета през октомври. Тази все по-тиражирана версия плаши немалко хора по целия свят. Ами ако този път светът свърши, ама наистина?

Десетият месец от новата 2017-та година ще бъде последният за планетата Земя. Това твърдение бе официално оповестено в британския Дейли Мейл. Там обаче също така се посочва, че съществуването на Нибиру все още не е потвърдено.

Според теорията мистериозната Нибиру обикаля около Слънцето също като останалите планети от Слънчевата система. За разлика от тях обаче тя има много по-голяма и разтеглена орбита. Според някои автори на всеки 12 хиляди години, а според други - на всеки 36 000, тя преминава през центъра на Слънчевата ни система. Именно през октомври тя за пореден път ще премине през Слънчевата ни система, но този път в опасна близост до Земята.

По думите на изследователят Дейвид Мийд около мистериозната планета орбитират много тела. Една от тях е планетата X – именно тя ще се удари директно в Земята. Това ще предизвика катастрофални промени в климата, а човечеството ще бъде заличено по подобие на динозаврите. Самата планета може както да се деформира, така и да се разпадне и повече никога да не приюти живот.

Последната очаквана поява на Нибиру бе през декември 2015-та. След това конспираторите чакаха фатален удар през септември 2016-та. Още по-рано, през 2012-та, всички чакаха планетата Х да ни унищожи в деня на апокалипсиса, който бяха предрекли маите. Това обаче така и не се случи.

Теориите и конспирациите за края на света не са от днес. В началото те се приемат от хората напълно сериозно и са основно с цел всяване на паника. Това предизвиква бум в продажбите на стоки от първа необходимост и логично - високи приходи.

Днес обаче малцина приемат подобри предупреждения на сериозно. В този случай учените от НАСА бяха принудени да обявят, че в следващите хилядолетия не се очакват никакви сблъсъци с други планети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати