Пентагонът създава безсмъртна армия

Пентагонът създава безсмъртна армия

Изкуствени живи същества, които ще могат да живеят практически вечно, ако не бъде взето решение да бъдат унищожени. Как ви звучи?

Управлението за перспективни изследователски проекти (DARPA) на Пентагона започва създаването на безсмъртната армия, съобщава Wired.

Министерството на отбраната на САЩ ще отдели 6 милиарда долара от бюджета си за следващата 2011 година, с които да започне реализацията на проекта.

Той ще носи наименованието BioDesign. За създаването на безсмъртната армия ще се използват последните постижения на биотехнологиите, които позволяват създаването на живи същества с "определени биологически качества".

Клетките на новия организъм ще бъдат устойчиви на процесите на стареене и смърт.

В ДНК на изкуствения организъм ще бъдат поставени маркери, позволяващи той да бъде идентифициран. DARPA възнамерява също да постави "клетъчен превключвател", чието задействане ще води до незабавна смърт на организма.

Преди време стана ясно също, че Пентагонът финансира разработването на ново оръжие - кибернасекоми.

Проектът е поверен в ръцете на учени от Калифорнийския университет Бъркли. Целта им е създаване на дистанционно управляеми шпионски видеокамери на базата на летящи насекоми.

Рейтинг

5 2
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ujas
ujas
11.08.2013 14:39
Ами ще го видиш, само че ще ти ги представят като извънземни за да не знаеш истината. Това, както и другото с насекомите е поредното жестоко издевателство над живота от извергите, работили някога под командата на Хитлер и избили толкова много хора без милост. Гръм да я порази тая Земя, ада е цвете за мирисане пред това тук.
1
0
anonimen
anonimen
26.04.2013 13:36
да не стане като във фантастиките .....безсмъртна армия абе ние да не сме във война ....а според мен това е много опасно и напрактика създават армия срещу себе си....точно като по филмите без никакво съмнение........на тия хора наистина им лопа даската
1
0
super_girl
super_girl
05.11.2012 17:59
иха... искам да видя това!
0
0