Всяко десето дете чува гласове

Деца

Учени от университетския медицински център в Грьонинген, Холандия, твърдят, че всяко десето дете на възраст седем-осем години чува несъществуващи за другите гласове.

При това всички деца, които чуват подобни гласове, твърдят, че същите тези гласове не ги притесняват и по никакъв начин не влияят върху ежедневните им навици и задължения.

Едва 15 процента от 3870 разпитани ученици признали, че заради гласовете, които чуват, се сблъсква със сериозни проблеми. Над 19 процента от анкетираните пък признали, че гласовете са толкова силни, че направо им пречат да мислят.

Момчетата и момичетата чуват гласовете с еднакъв интензитет, но момчетата приемат този факт по-спокойно, докато момичетата в повечето случаи изпитват неописуем страх.

Чуването на гласове е характерно най-вече за деца от селски местности, но когато се случва при градски деца, това им доставя много повече неприятности, отколкото на селските хлапета.

Според специалистите слуховите халюцинации, ако това не са гласове от отвъдното или звуци на извънземни, преминават сами, затова родителите не трябва веднага да водят детето на психиатър.

Всяко десето дете чува гласове

Според статистическите данни над 15 на сто от психически здравите деца и тийнейджъри могат да чуват гласове, които са достъпни само за техните уши.

Това може да бъдат странни гласове на невидими създания, а може да е предупреждение за риск от психично заболяване.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Мария Боева
Мария Боева
05.07.2013 19:08
аз понякога чувам гласове ,но в повечето случай се оказва ,че съм оставила телевизора в другата стая пустнат
1
1
Nat.
Nat.
15.05.2012 20:30
Когато бях малка чувах гласове, но не ме плашеха много. Виждах и сенки, те говореха смислено и ясно разбирах какво казват, но сега не помня нищо от казаното. Виждах ги и ги чувах само вечер.
Нищо на никой не казах защото знаех че ще ми се смеят и няма да ми повярват.
4
2
Анонимен
Анонимен
08.05.2019 19:48
Az kazah tova na baba si,a tya me pogledna,kato otkachena :°
0
0