sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Как да обичате себе си, за да ви обича и светът

Как да обичате себе си, за да ви обича и светът

мечти
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Дон Мигел Анхел Руис, по-известен като Мигел Руис, е мексикански автор, който се опитва да предаде с творчеството си древната мъдрост на мистериозните толтеки. Това е народ, който е известен с умението си да владее духовното. Руис е спиритуалист и шаман, като една от основните му цели е съвременниците му да постигнат духовно просветление.

Една от най-известните книги на автора е Умението да обичаш – Толтекска книга на мъдростта. Тя е помогнала Руис да бъде определен за един от най-влиятелните духовни хора за 2014 година, защото учи хората как да приемат и обичат себе си.

Нека силата на любовта ни към себе си бъде толкова голяма, че да не се нуждаем да живеем според мнението на другите. Нека изцяло се доверяваме на себе си, за да направим изборите, които трябва да направим, казва Руис. Толтеките, казва писателят, са разбирали, че с любовта към себе си няма да се страхуваме да се справим с всичко, което се е изпречило на пътя ни – проблеми, отговорности, трагедии.

Според него любовта към нашата собствена личност ще ни помогне никога да не поставяме себе си в обстоятелства, които са насочени срещу нас. Не е редно да живеем според очакванията и одобрението на останалите. Ние знаем какви сме, какви искаме да бъдем и трябва да започнем да се обичаме още днес. Да се наслаждаваме на това, което виждаме в огледалото, да покажем голяма усмивка, която да бъде нашият щит срещу несправедливостите на света. Тя ще увеличи нашата вътрешна и външна красота.

Мигел Руис ни съветва да обичаме себе си без осъждане, защото, когато осъждаме, ние носим упрек и вина, изпитваме необходимост от наказание и забравяме любовта. Укрепи волята ни да простим на себе си в този момент. Изчисти умовете ни от емоционалната отрова и себеосъждане, така че да можем да живеем в пълна хармония, мир и любов.

книга

Според него именно любовта ни към нас самите е силата, която може да промени живота ни към по-добро. Именно чрез нея ние можем да трансформираме всички взаимоотношения с хората около нас от конфликт към любов и приятелство. Не можем да обичаме другите, след като мразим себе си.

Авторът съветва да започваме деня си със следните думи: Нека любовта ни към себе си бъде силата, която да промени нашия живот. Помогни ни да се освободим от всякакви конфликти с другите. Нека бъдем щастливи от това да споделяме времето си с нашите любими и да им прощаваме за всяка несправедливост, която усещаме с ума си. Помогни ни да обичаме себе си толкова, че да можем да простим на всички, които някога са ни наранили. Дай ни кураж да обичаме семейството и приятелите. Нека заедно работим като отбор за постигане на любов, радост и хармония.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати