Умопомрачаващите прогнози за бъдещето, които се сбъднаха

1 от 5 Снимки

1. Пророческото аниме


През 1999 година изключително популярната аниме поредица, разказваща за далечното бъдеще, Каубой бибоп излъчва епизод, в който антична совалка, наречена Колумбия, е изстреляна в космоса на спасителна мисия. Совалката много прилича на тези, използвани от НАСА. В серията корабът не успява да изпълни целта си, защото покритието му се разрушава при излитането. През 2003 година НАСА изстрелва совалката Колумбия. Тя се разпада при излитането, защото покритието ѝ се разрушава от напрежението. Съвпадение?

Хората винаги са били обсебени от своето бъдеще. Големият въпрос какво ще се случи следващия момент винаги е стоял в ума на всеки човек. Това не зависи от статуса му в обществото, дали ще е някой бездомник, оцеляващ едва, едва, или някой милиардер, който е съсредоточил живота си в трупане на богатство.

Докато много хора отделят от времето си в строеж на своето настояще, има милиони, чиито действия са насочени към разгадаване на бъдещето – дали от страх от него, или просто от любопитство.

Точно и поради тази обсебеност по света има много хора, които се занимават основно с предсказване на бъдещето. Повечето от тях са мистици, но има и такива, които след анализ на настоящето, без да се допитват до духовете, успяват да познаят бъдещето. Понякога те успяват просто заради късмет, но често и поради висок професионализъм и анализ на факторите, изграждащи бъдещето.

Най-известните такива прогнози, които се сбъднаха, макар никой да не вярваше, че е възможно, може да проследите в галерията горе.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари