Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Петте най-големи коледни заблуди

Петте най-големи коледни заблуди

MarianeMariane
Джедай
329112127
4 от 5 Снимки

Исус не е роден в обор във Витлеем


Всички сме чели историята за бебето, родено в обора между домашните животни, на което влъхвите поднесли дарове, водени от Витлеемската звезда. Ще се наложи да ви разочароваме - това също е сред големите коледни заблуди. Исус определено не е бил роден в обор, просто защото по онова време не са съществували дървени обори. Преди около 2000 години домашните животни са били отглеждани основно в пещери.

Божият син най-вероятно не е бил роден изобщо във Витлеем, както се твърди в евангелията на Матей и Лука. Според учените и другите двама евангелисти - Йоан и Марко Исус е роден в Назарет. Но за да има новосъздадената религия по-голяма сила, Исус освен син Божи е трябвало да бъде и наследник на цар Давид, затова е записано, че е роден в неговия град.

Коледа е един от най-почитаните християнски празници по цял свят и всяка година на този ден милиони вярващи честват раждането на Божия син.

Но както всеки празник, така и около този витаят някои доста големи заблуди, които могат коренно да променят възгледите ви за религията и религиозните празници.

Празникът, който християните честват от стотици години, много се е променил за това време и има много малко общи неща с първообраза си.

В галерията горе вижте и петте най-големи коледни заблуди, в които много от нас все още вярват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
maria
maria
27.12.2016 05:06
Всички ще си платят за дето бутнаха цял свят да празнува едни фалшиви и НЕистински празници!
Господ гледа сърцето и душата и делата на един човек. Господ няма да съди невинните души, а ще съди онези които са вкарали в заблуда цял свят! Библията знаете ли колко пъти е била променяна докато стигне до нас? Колко неща са били махани и редактирани не се знае просто.
Бъдете честни достойни и искрени Господ гледа сърцето на човека. Но за жалост празниците ги празнуваме с пиене и ядене и вместо да се молим за прошка! Весела коледа,мили българи!
0
0