Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Петте най-големи коледни заблуди

Петте най-големи коледни заблуди

MarianeMariane
Джедай
329112127
3 от 5 Снимки

Христос не е роден на Коледа


Христос не е роден на 25 декември, както пише в Библията. Всъщност отдавна се знае, че синът Божи определено не е роден точно на този ден. Точната дата на раждането на Младенеца не е упомената нито в Стария, нито в Новия завет, а през 1994 година дори папа Йоан Павел II призна публично, че е по-добре да не търсим такава. А защо празнуваме точно на този ден е една друга история.

Най-вероятно корените на този празник могат да се търсят в битката, която епископ Хиполит провежда срещу култа към Слънцето. Според езичниците, които изповядват този култ, синът на слънцето е бил роден на 25 декември и на този ден те провеждали големи празници.

Затова през 325 година на своя първи събор Църквата решава на същия ден да се отбелязва Рождество Христово, а 60 години по-късно дори го обявяват за догма.

Коледа е един от най-почитаните християнски празници по цял свят и всяка година на този ден милиони вярващи честват раждането на Божия син.

Но както всеки празник, така и около този витаят някои доста големи заблуди, които могат коренно да променят възгледите ви за религията и религиозните празници.

Празникът, който християните честват от стотици години, много се е променил за това време и има много малко общи неща с първообраза си.

В галерията горе вижте и петте най-големи коледни заблуди, в които много от нас все още вярват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
maria
maria
27.12.2016 05:06
Всички ще си платят за дето бутнаха цял свят да празнува едни фалшиви и НЕистински празници!
Господ гледа сърцето и душата и делата на един човек. Господ няма да съди невинните души, а ще съди онези които са вкарали в заблуда цял свят! Библията знаете ли колко пъти е била променяна докато стигне до нас? Колко неща са били махани и редактирани не се знае просто.
Бъдете честни достойни и искрени Господ гледа сърцето на човека. Но за жалост празниците ги празнуваме с пиене и ядене и вместо да се молим за прошка! Весела коледа,мили българи!
0
0