sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Петте най-големи коледни заблуди

Петте най-големи коледни заблуди

MarianaMariana
Джедай
3301121163
1 от 5 Снимки

Коледна молитва или диво празненствоДокато мнозина от нас свързват днес Коледа с една спокойна семейна вечер около трапезата, в миналото честванията за Рождество Христово са били всичко друго, но не и кротки. Чак до началото на 18 век.

Християните са отбелязвали този празник с диви празненства по улиците на големите градове. А в църквите се е леело такова дивно количество ракия и вино, че духовниците взели решение за изместване на литургията късно през нощта.

Така миряните, за да се сгреят за литургията, идвали порядъчно наквасени, а често подпийвали дори по време на самото служение, затова и празникът често се превръщал в див купон, ако позволите съвременния термин.
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Коледа е един от най-почитаните християнски празници по цял свят и всяка година на този ден милиони вярващи честват раждането на Божия син.

Но както всеки празник, така и около този витаят някои доста големи заблуди, които могат коренно да променят възгледите ви за религията и религиозните празници.

Празникът, който християните честват от стотици години, много се е променил за това време и има много малко общи неща с първообраза си.

В галерията горе вижте и петте най-големи коледни заблуди, в които много от нас все още вярват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
maria
maria
27.12.2016 05:06
Всички ще си платят за дето бутнаха цял свят да празнува едни фалшиви и НЕистински празници!
Господ гледа сърцето и душата и делата на един човек. Господ няма да съди невинните души, а ще съди онези които са вкарали в заблуда цял свят! Библията знаете ли колко пъти е била променяна докато стигне до нас? Колко неща са били махани и редактирани не се знае просто.
Бъдете честни достойни и искрени Господ гледа сърцето на човека. Но за жалост празниците ги празнуваме с пиене и ядене и вместо да се молим за прошка! Весела коледа,мили българи!
0
0