Петте най-големи коледни заблуди

2 от 5 Снимки

Коледа без подаръци и елхи само за богатите


В миналото не е имало традиция на този ден да се разменят подаръци, а елхи са били поставяни само в къщите на богаташите, които са можели да си позволят този екстравагантен коледен аксесоар. Украсените дръвчета, които днес се срещат в почти всеки християнски дом, в миналото са били доказателство, че собственикът на дома е много богат.

Постепенно надпреварата се е пренесла и в украсата на елхите, като тя е ставал все по-разточителна. А подаръците, които в миналото се правели само на Свети Николай, започнали да се подаряват на децата едва след намесата на Мартин Лутер, който повел битка срещу този обичай.

Коледа е един от най-почитаните християнски празници по цял свят и всяка година на този ден милиони вярващи честват раждането на Божия син.

Но както всеки празник, така и около този витаят някои доста големи заблуди, които могат коренно да променят възгледите ви за религията и религиозните празници.

Празникът, който християните честват от стотици години, много се е променил за това време и има много малко общи неща с първообраза си.

В галерията горе вижте и петте най-големи коледни заблуди, в които много от нас все още вярват.

Виж повече

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

maria
maria
27.12.2016 05:06
Всички ще си платят за дето бутнаха цял свят да празнува едни фалшиви и НЕистински празници!
Господ гледа сърцето и душата и делата на един човек. Господ няма да съди невинните души, а ще съди онези които са вкарали в заблуда цял свят! Библията знаете ли колко пъти е била променяна докато стигне до нас? Колко неща са били махани и редактирани не се знае просто.
Бъдете честни достойни и искрени Господ гледа сърцето на човека. Но за жалост празниците ги празнуваме с пиене и ядене и вместо да се молим за прошка! Весела коледа,мили българи!
0
0