sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Купуват булки със зъби от делфин

Купуват булки със зъби от делфин

Нина НордНина Норд
Джедай
788541
Купуват булки със зъби от делфин
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Когато някой иска да се ожени на Соломоновите острови, трябва да си е приготвил солидно количество зъби от делфин. Иначе рискува да получи отказ.

Зъбите на млекопитаещите водни създания са толкова популярни на Соломоновите острови, че там ги използват като валута. Въпреки че са изключително добронамерени към хората, делфините могат да се похвалят с наистина остри зъби.

Те режат като ножове и ако бъдете захапани здраво от делфин, със сигурност ще се лишите от някоя част от тялото си.

Възрастният делфин има 250 зъба, т.е. трябва да бъдат убити поне четири делфина, ако мъжът от Соломоновите острови иска да се сдобие със здрава булка.

Зъбите са с конусовидна форма и много остър връх. С тях водните създания разкъсват плячката си, която обикновено е риба или някакви други морски животинки.

Делфинът убива жертвата си, като я захапва и я разкъдва, а после с рязко движение отмята главата си и поглъща цели огромни парчета.

На Соломоновите острови зъбите на делфините се смятат за по-ценни от златото. Хората ги събират в специални сандъци и се смятат за толкова богати, колкото и ако имат солидна сметка в евро в банката.

Месото на делфините пък осигурява достатъчно количество протеин за жителите на островите. Традицията зъбите на морските създания да се ползват като разменна монета датира от деветнадесети век.

Купуват булки със зъби от делфин

В момента дори местните власти размишляват дали да не открият банка, която да съхранява зъбите, събрани през годините от местното население.

Трагедията на делфините е, че всяка година голяма част умират само и единствено, за да бъдат откупени със зъбите им няколкостотин млади момичета.

Напоследък обаче все по-трудно е за младите мъже да намерят делфин и те се обръщат към родителите си в надеждата те да са спестили няколкостотин зъба.

Е, жалко все пак за горките животни...

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати