Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Какво разкриват за нас скъпоценните камъни на рождения ни месец

Какво разкриват за нас скъпоценните камъни на рождения ни месец

2 от 12 Снимки

Февруари - аметист



Личност
Аметистът като рожден камък често създава такива вибрации, че лесно можем да наречем хората, подвластни на силата му, мечтатели. Те излъчват насърчаващо настроение към всички. Като любители на мира тези хора обикновено предпочитат да избягват сблъсъците и могат да бъдат изключително духовно чувствителни.

Лечебни свойства
Аметистът е известен, че концентрира енергия в себе си. Истинските лечители залагат много на него. Той може да се носи в близост до травмирано или болно място по тялото, което се нуждае от лечение. Също така ако носите висулка близо до сърцето или белите си дробове, камъкът ще подпомогне изцелението на проблеми, свързани с кръвта или дишането. По-големи блокчета от кристала могат да се съхраняват в дома, особено в близост до прозорец, през който преминава много слънце или лунна светлина. Така ще се разпространи положителната им енергия и ще се поддържа атмосфера на спокойствие вкъщи.

Всеки скъпоценен или полускъпоценен камък е тясно свързан с определен месец на годината според григорианския календар и разкрива впечатляващи подробности около личността ни, подсказва къде се намира късметът ни и се използва за лечение на тялото и ума ни.

Нека разберем кой е зодиакалният камък на родените през съответния месец, какво говори това за личността ни и какъв е полезният му ефект върху здравето ни.

В галерията горе ще видите кой камък принадлежи към вашия рожден месец, какви характеристики ви предвещава и какви лечебни свойства има той.

Едно обаче е много важно и трябва да го прилагате за всички камъни, които притежавате. Нужно е през определен период от време да ги измивате под течаща вода и да ги накисвате в солена вода.

Това се прави задължително и когато камъкът падне от врата ви например - това означава, че е попил от товара и е изпълнил мисията си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати