Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Мистични Места»Страховитите музеи, след които няма да можете да спите дни наред

Страховитите музеи, след които няма да можете да спите дни наред

4 от 4 Снимки

Музеят на криминална антропология на Чезаре Ломброзо


Чезаре Ломброзо основава италианската школа по криминология. Музеят, посветен на него, е пълен с предмети от работата му, което го прави наистина ужасяващо място. В комбинация със страховитите снимки на престъпления, оръжия, използвани за убийство, там може да се види дори главата на Ломброзо, отлично запазена в буркан с формалдехид.

Ако се интересувате от престъпление или просто искате да прекарате един ден, гледайки черепи, човешки останки и други ужасяващи предмети, това е мястото за вас.

Когато се спомене разходка в музея, всеки си представя спокойно изживяване сред красиви експозиции, където в практичен вид са подредени експонати от нашето минало, а понякога и бъдеще.

Разбира се, това важи за традиционните музеи. Има обаче в различни части на света експозиции, които са толкова зловещи, че могат да отнемат спокойния сън на човек за дни наред.

Някои от тях представят най-тъмните периоди от нашето минало, други с абстрактни похвати се опитват да насочат мисълта ни към наболели проблеми. Без повече думи вижте в следващата галерия най-страшните музеи в света.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати