Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Мистични Места»Страховитите музеи, след които няма да можете да спите дни наред

Страховитите музеи, след които няма да можете да спите дни наред

2 от 4 Снимки

Музеят на вентрилоквистите в Кентъки


В малкото градче Форт Митчел, Кентъки има музей, в който не може да се види нищо друго освен редици със стари вентрилоквистки кукли. Разположен в стар мрачен театрален салон, музеят е повече от зловещ. Там няма екскурзовод и силно осветление.

Посетителите обикалят коридорите на музея под зоркия поглед на изцъклените кукли, съпроводени от зловеща музика. Анализ показва, че средният престой на един турист трае до 5 минути, при условие че, за да се разгледа целият музей, са необходими поне 30.

Когато се спомене разходка в музея, всеки си представя спокойно изживяване сред красиви експозиции, където в практичен вид са подредени експонати от нашето минало, а понякога и бъдеще.

Разбира се, това важи за традиционните музеи. Има обаче в различни части на света експозиции, които са толкова зловещи, че могат да отнемат спокойния сън на човек за дни наред.

Някои от тях представят най-тъмните периоди от нашето минало, други с абстрактни похвати се опитват да насочат мисълта ни към наболели проблеми. Без повече думи вижте в следващата галерия най-страшните музеи в света.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати