Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любопитно»Какво е гугълизъм и още няколко причини да се отчаете от човечеството

Какво е гугълизъм и още няколко причини да се отчаете от човечеството

5 от 5 Снимки

5. Дискордианство


Това е сравнително нова религия, възникнала през 60-те години на ХХ век. Последователите й почитат богинята Ерида, която смятат за божество на раздора. В основата си този култ проповядва хаос и анархия. Религията няма специфични ритуали, а всеки е свободен да я практикува, както му е угодно. Дискордианците смятат, че всичко е вярно, дори и лъжите.

В продължение на хиляди години човек е опитвал да обясни света около себе си. С течение на времето той стигна до заключението, че трябва да има някаква сила, която контролира и създаването на чудесата на Земята. От там идва и идеята да се почита тази контролираща сила чрез създаване на доктрина, на религия, която да се предава от поколение на поколение.

Това, което е приемливо за едно поколение, за друго не е. Точно и поради тази причина днес сме свидетели на възникването на десетки и дори стотици нови религии.

Докато в миналото възникването на различните вероизповедания може да се обясни с царящата безпросветност и липса на наука, то днес някои от новите култове са толкова абсурдни, че може да накарат всеки рационален човек да се отчае от човечество, и то в най-просветените времена от началото на цивилизацията.

Няколко примера за това подбрахме за вас в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати