Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Отлагат заселването на Марс с още 5 години

Отлагат заселването на Марс с още 5 години

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k732
Хора на Марс

Проектът Mars One, който работи по колонизирането на Червената планета, ще отложи изпращането на първата мисия до Марс. Мисията ще се изпълни най-рано през 2031 година, казват създателите на програмата.

Планът беше през 2026 година да бъде изпратен екипаж от от четирима астронавти, които да стъпят на Червената планета, но заради новата финансова стратегия изпълнението на плана ще се отложи с 5 години.

Освен това организаторите заявиха, че ще отложат с 4 години изпълнението на първата непилотна мисия до Марс, като тя ще се осъществи през 2022 година, съобщава Нешънъл Джиографик.

За момента създателите на Mars One са концентрирани върху придобиване на права от швейцарската компания за финансови услуги InFin Innovative Finance AG.

Идеята, че човешки крак може да стъпи на Марс /разгледай галерията/, не е нова, а представена за първи път през 40-те години на миналия век, когато Венер фон Браун разпалва обществения интерес с възможността един ден човечеството да заживее на Червената планета.

НАСА работи по създаването на пилотиран полет до Марс вече 70 години, но проектът така и не е завършен.

Причината за непрекъснатите отлагания е основно техническа, тъй като атмосферата на планетата е около 50 пъти по-разредена от тази на връх Еверест и са необходими подробни данни, преди да се изпратят хора на планетата.

Пътуването от Земята до Марс обаче отнема около една година, а и е необходим стабилен финансов гръб, за да се осъществят редовно тези мисии.

От няколко десетилетия обаче инженерите работят сериозно за преодоляването на тези пречки и успешното изпращане на първите хора на Марс.

Все още има предизвикателства, казва професор Джон Логсън от Института по космическа политика към университета по космическа политика Джордж Вашингтон, но работата по проекта продължава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати