Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Нещастието да се родиш жена в миналото

Нещастието да се родиш жена в миналото

2 от 5 Снимки

2. Ежемесечен затвор


В античен и средновековен Египет се смятало, че всичко, което докосне жената по време на месечния ѝ цикъл, става нечисто, а погледът ѝ носел нещастие. Точно поради тази причина жените били затваряни, докато траел месечният им цикъл, в постройки, наподобяващи затвор. Подобна практика съществува и днес сред туземното население на Папуа-Нова Гвинея. Там жените биват затваряни по време на месечния им цикъл в специални колиби, намиращи се в гората, далеч от селищата;

Дори и днес, когато се смята, че съществува равноправие между половете, все още има какво да се желае в тази посока. Регулярно различни доклади сочат, че е много по-трудно за една жена да пробие в кариерата, отколкото за един мъж. Доказателствата за това са много, не на последно място е разликата между заплащането за едно и също количество и качество работа.

В миналото обаче да се родиш жена е било страшно. Мъжете управлявали обществата, а жените били приемани като хора втора категория. Не става дума за това, че те нямали право да гласуват или да получават равно заплащане. Не, те били подлагани на ежедневен тормоз и ужаси, а животът им бил истински кошмар. Ето и няколко примера за това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати