Най-странните методи за предсказване на бъдещето

1 от 6 Снимки

1. Алектриомантия


Тази практика, използвана още в древен Вавилон, пророкува бъдещето благодарение на гадателските сили на …пилетата и кокошките. Днес е изключително популярна, особено в спортните среди. На нея се основават прочутите пророкувания на последните големи спортни форуми, когато октоподи, котки, слонове и всякакви животни отгатваха кой ще е победителят. При оригиналната алектриомантия пред пиле или кокошка се поставят няколко купчини зърно, всяка от която символизира определено стечение на обстоятелствата. Въз основа на избора на купчина от пернатото, гадателят прави своето предсказание. Техниката изисква да бъдат изпълнени определени условия. Пилето трябва да е бяло, а ритуалът се изпълнява само когато Луната или Слънцето е в съзвездие Арес;

Малко са хората, които биха устояли на изкушението да разберат собственото си бъдеще. Точно поради тази причина има буквално хиляди начини за гадаене на бъднините човешки съдби.

През цялата история вярващите в тези умения са се консултирали с врачки, за да се ориентират как да постъпват в бъдеще. Стига да не предприемаме всяко свое действие въз основа на такива предсказания, няма нищо лошо да се допитаме до тези мистици. Най-малко може да се позабавляваме, докато чакаме да видим дали предсказанията им ще се сбъднат.

От своя страна, всяка врачка има своя уникална система, с която да заработва прехраната си. Представяме ви в следващата галерия горе най-странните методи за предсказване на бъдещето.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати