Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Невероятните загадки на Сибир

Невероятните загадки на Сибир

2 от 4 Снимки

2. Първия диагностициран рак


Много хора вярват, че ракът е модерна болест, появила се масово през ХХ век. В продължение на години учените спекулираха, като казваха, че постмодерните хора не заболявали от рак, защото били по-активни и се хранили с естествени храни. Тази теория бе разбита на пух и прах през 2014-та година, когато бяха открити останки на 4500 години на мъж, починал от рак на простата. Трупът бил погребан в ембрионална поза, далеч от останалите жители на селището, в което живял. Причинте за това са неясни. По лицето му били татуриани сложни символи, чието значение също е загадка.

Когато чуят за Сибир, повечето хора си представят необятна ледена пустош, далеч от почти всякаква цивилизация. По същество те не грешат. Необятната руска област се простира от Урал до Тихия океан и от Северния ледовит океан до Централна Азия. С около трима човека на квадратен километър, Сибир е една от най-слабо заселените територии на Земята.

Въпреки това областта е смятана за истинска съкровищница за археолозите от цял свят. Поради специфичния ѝ сух и същевременно екстремно студен климат, учените откриват всяка година напълно запазени находки, на каквито не могат да попаднат никъде другаде.

Също така истината е, че макар и негостоприемен днес, в миналото Сибир е бил люлка на човечеството. Доказват го намерените там артефакти, които са без аналог. С всяко следващо откритие мистериите около народите, населяващи този отдалечен регион, стават повече и повече. Ето и най-големите загадки /виж галерията/, които Сибир все още крие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати