Стивън Хокинг разкри колко живот ѝ остава на Земята

Стивън Хокинг

Според нова теория на физика Стивън Хокинг на човечеството му остават не повече от 1000 години на Земята, а единственият му шанс за оцеляване е чрез създаването на колонии на други планети.

Това заяви ученът по време на своя лекция в университета в Кеймбридж, като добави, че развитието на космическите мисии е важно за запазването на човешката раса.

По време на друга своя лекция физикът каза, че развитието на изкуствения интелект е едновременно най-доброто и най-лошото нещо, което може да се случи на човечеството.

Той поясни, че хората са склонни да повтарят старите си грешки отново и отново и според някои Хокинг визира производството на мощни автонимни оръжия, които могат да са пагубни за планетата.

Земя

Ученът смята и че потенциалните колонии на Марс не са вариант до поне следващите 100 години, което задължава хората да бъдат по-внимателни към околната среда през следващите десетилетия.

В края на миналата година Хокинг участва в петиция с още 20 000 учени, сред които Илон Мъск, Стив Возняк и Ноам Чомски, за забрана за разработване на автономни оръжия, които стрелят по цели без човешка намеса.

Най-големите съвременни умове са на мнение, че през следващите десетилетия Земята е изправена пред сериозни опасности, сред които е ефектът от глобалното затопляне и възможността за откриване на извънземна цивилизация.

По-убеден съм от всякога, че не сме сами, но ако извънземните ни открият, те биха били неизмеримо по-развити от нас и едва ли ще ни оценят повече отколкото ние ценим бактериите, казва Хокинг.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати