Полтъргайст тормози ученици и учители от руско школо

Полтъргайст

Странни явления били забелязани в обикновено селско училище, намиращо се в Омска област, Русия. Вече на няколко пъти ученици и учители са ставали свидетели на набезите на полтъргайст, заселил се в учебното заведение по необясними причини.

Всичко започнали преди повече от година и половина. Тогава възпитаниците на школото все по-често започнали да забелязват истински феномени, за които по-рано само били чували в историите за призраци.

Докато седели в класните стаи, децата виждали как предмети се движат от само себе си или пък падат, без някой да ги е бутал. Това обаче не било всичко. Все по-често се случвало да намират мебелите в учебните центрове разместени или да откриват тетрадките си надраскани.

Когато учениците споделили на своите преподаватели на премеждията си, те в началото изобщо не им вярвали. Отдавали разказите на развинтеното им детско въображение и не се впечатлявали кой знае колко силно от тях.

Когато обаче подобни явления започнали да се случват и по време на уроците, преподавателите най-сетне повярвали на децата. От ръководството на училището решили да се обърнат към екстрасенси и учени, които да разгадаят какво се случва.

След известни проучвания и разговори със свидетелите на феномените, специалистите забелязали, че необяснимите явление се случват винаги в присъствието на един определен петокласник. Провеждайки още изследвания, експертите достигнали до извода, че именно 12-годишното момченце е свързано с полтъргайста, но не е виновно за неговото поведение.

Полтъргайстът първо се е намирал в дома на въпросния ученик, но после се е пренесъл с него в училище. Най-вероятно до седмици ще изчезне от учебното заведение, коментират учените, разследващи случая пред руска медия.

И въпреки че според тях в Омска област не се срещат често създания от рода на така наречения полтъргайст, вече няколко пъти през последните десетина година жители на района са разказвали за подобни свои преживявания.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари