Хокинг: Ново хапче за поумняване ще преобърне света

Стивън Хонинг

Видният британски космолог Стивън Хонинг заяви в интервю за Форбс, че е изобретено ново хапче-чудо, което може да прави хората по-умни. Самият Хокинг го пие и казва, че е отключил неподозирани умствени способности.

Във вълшебната таблетка нямало нищо необичайно. Те е смес между познати витамини и минерали, които заедно провокирали по-интензивна мозъчна дейност.

След като започнал да го употребява, физикът казва, че мозъкът му функционира по-успешно от всякога.

Според здравните експерти новото хапче няма аналог в съвремието. То е единственият ефикасен мозъчен стимулант, който подобрява паметта, изостря вниманието към детайлите и повишава концентрацията.

Дензъл Уошингтън

Мозъкът е като всеки друг мускул – трябва да го тренирате и да използвате хранителни добавки, както спортистите, за да е максимално ефективен, казва още в свето интервю Стивън Хокинг.

Ученият редовно предизвиква ума си, за да го поддържа ефективен, но има нужда и от естествени стимуланти.

Новият продукт вече се използва и от други известни личности, сред като рапарът Кание Уест и актьорът Дензъл Уошингтън. И те споделят мнението, че хапчето им помага да бъдат по-концентрирани и да използват мозъка си по-продуктивно.

Кание Уест

Хапчето е разработено от медицински екип към университета Харвард, който го е патентовал и предоставил на водещи производители. Но за да стигне до по-голяма част от пазара, ще е необходимо време.

Но освен да пиете чудодейни хапчета, може да упражнявате ефективността на мозъка си всеки ден. Сред тях се решаването на кръстословици и судоку всеки ден.

Хапче за гении

За да увеличите производителността на двете мозъчни кълба, може и да се упражнявате в писане с недоминиращата ви ръка.

Ако например сте десничар, всеки де се старайте да се упражнявате в писане и рисуване с лявата ръка, а ако сте левичар – обратното. Това упражнение ще подобри и мускулната ви координация.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати