Най-известните книги-пътеводители към смъртта
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-известните книги-пътеводители към смъртта

Най-известните книги-пътеводители към смъртта

1 от 4 Снимки

Ars Moriendi или изкуството на умирането


Ars moriendi е летопис от 15-ти век, написан на латински език. Тогава Черната чума, войната и смъртта са навсякъде в Европа. Хората имали нужда от утеха.

Дал им я анонимен доминикански монах, който написал летописа, даващ указания как умиращият да устои на изкушенията на дявола. Основното послание на книгата е, че отвъдното представлява лабиринт на изкушението на път към Рая. Изкуството на умирането е една от първите издадени в Европа печатни книги. В нея има илюстрации и схеми. Тя е и първият бестселър в света.
3D куб Ubik за деца и възрастни-21%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.50 лв.
Виж ››

Смъртта е най-голямата неизвестност в човешкия живот. В продължение на хилядолетия хората са се опитвали да разплетат нейната мистерия. Докато правели това, те създали зашеметяващи научни трудове, посветени на нея и съдържащи в себе си необятни паралели във времето и културата.

В тези книги се казвало всичко необходимо на човек за пътуването към отвъдното. В тях може да се прочетат изключителни подробности, като се започне от това какво трябва да носи в себе си починалият по пътя към задгробния живот и се стигне до това как да се подготви приживе за тази промяна.

Тези трудове са своеобразни пътеводители през психиката, напомнящи за човешката смъртност.

Най-известните от тях сме подбрали в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати