Лудите изобретения, които дедите ни смятаха за суперидеи

1 от 4 Снимки

Машина за трапчинки


Трапчинките ни правят чаровни. Стига, разбира се, да имаме такива. А ако нямаме? На този въпрос се е опитала да даде отговор през 1923 година откривателката Еванджелин Гилберт, която създава нещо средно между козметичен уред и машина за средновековни изтезания.

Нейният Dimple-Maker (от dimple – трапчинка и maker – правя) е устройство, представлявало кожен колан, който се прикрепял на ушите и брадичката, а две болтчета болезнено се впивали в бузите. Уредът обаче е спрян от пазара по нареждане на Американската медицинска асоциация, след като лекарите установили, че не създава трапчинки, а може дори да предизвика появата на рак.

Преди всяка добра идея, довела до изобретяването на нещо, което е подобрило живота на човечеството, има поне десет, които са лоши и неефективни. Проблемът е, че преди да разберат, че не стават, изобретателите им са смятали, че са достигнали до велико откритие.

Няма как иначе да се обясни фактът, че на свободния пазар и по магазините можело да се закупи пистолет, който е вграден в шапка или машина за изтезания и белези, за която се смятало, че служи за разкрасяване.

Още по-странно обаче е, че макар да изглеждали абсурдно, следващите изобретения, които ще ви представим, са се радвали на голям (макар и временен) успех, който направил създателите им богати хора.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
23.01.2019 19:01
Вярно-е, това,... За, ябълките,...
Според- мен,...

уважаеми съграждани и се гражданки Пожелавам ви приятни мигове с съновникът отделно искам нещо също да ви кажа

желая да ви пожелая нещо което не искам да забравяте никога затова нещо Запомнете го никога не отивайте с празни ръце на гости


винаги носете две-три шишета Кока Кола винаги носете за всеки по един шоколад Милка винаги носете по един килограм руска салата винаги си носете фотоапаратчето винаги си носете любимите филми които на вас най-много ви харесват винаги си носете любимите музикални изпълнения които на вас най-много ви харесват винаги разговаряйте с всички разговаряйте С всеки Попитайте за всичко което представлява неговият живот нейният живот Винаги планирайте следващите срещи и следващите гостувания не изпускайте нито един и християнски празник не изпускайте нито една възможност да запознаете взаимно вашите роднини от майчина линия и от бащина линия за да се роди само едно дете и това дете да бъде здраво да бъде генетично здраво за да бъдете щастливи че сте създали семейство за себе си и за останалите хора за да можете да се пазите от тероризма който преследва всеки човек Няма човек който да не е преследван от терористи Няма такъв човек благодаря
0
1