Мистерията за Бермудския триъгълник вече не е мистерия

Бермудски триъгълник

Метеорологът Ранди Червени заявява пред Дейли мирър, че е успял да разкрие мистерията с изчезващи кораби и самолети в района на Бермудския триъгълник.

Според неговите проучвания шестоъгълните облаци, комбинирани с ветрове, достигащи 270 километра в час, стоят зад голямата мистерия.

Изследванията са показали, че природните феномени могат да предизвикат ужасяващи въздушни бомби, които да преобърнат кораби и да свалят самолети от небето.

Загадъчният 500 000-километров триъгълник над Северния Атлантически океан се свързва с изчезването на 75 самолета и стотици кораби, от които няма следа и до днес.

Най-малко 1000 души са загубили живота си в Бермудския триъгълник. изчислено е, че всяка година на това място изчезват по средно 20 кораба и 4 самолета.

Мистерията за Бермудския триъгълник вече не е мистерия

Ветровете, които се генерират в тази географска област, са толкова мощни, че могат да образуват вълни с височина до 13 метра.

Шестоъгълните фигури над океана формират т.нар. микровзривове във въздуха, които се снижават чрез облаци в долните слоеве на атмосферата и се допират с водата. От взаимодействието помежду им се съставят масивни вълни, способи да потапят самолети и кораби, казва Червени.

Откритието е направено след проучване на серия от сателитни снимки, направени над загадъчната зона.

Метеорологът доктор Стив Милър от Щатския университет в Колорадо добавя, от друга страна, че не е типично толкова гъсто образуване на облаци с прави ръбове, тъй като в ниските слоеве на атмосферата те се разкъсват.

В продължение на десетилетия Бермудският триъгълник занимава умовете на учени и изследователи. Сред популярните хипотези са необичайни климатични явления, магнитни аномалии, а по-смелите дори говорят за паралелни светове и черни дупки.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати