Призрачен ездач обикаля нощем английски град

Призрачен ездач

Дух на младеж броди из град Гримзби, разположен в церемониалното графство Линкълншър, Англия. Според слуховете става въпрос за призрак на момче, починало в края на деветнадесетото столетие, който вече години наред се явява в населеното място. Очевидци разказват, че няколко пъти за виждали бледа фигура на кон да се разхожда нощем по градските улици, като се кълнат, че напоследък случаите дори са зачестили.

Местните хора разказват, че трагедията с починалото момче се разиграла през 1885 година. В една тъмна нощ синът на местен рибар се връщал у дома с коня си. За нещастие той се сблъскал с движещ се дилижанс и починал на място. Научавайки за смъртта на сина си, рибарят не могъл да понесе огромната скръб и сам сложил край на живота си.

След този ден градът сякаш вече не бил същият. Редица жители на Гримзби съобщават, че са виждали в тъмното на пътя съмнително момче, яздещо кон. Други твърдят, че на жребец така и не са попадали, но са чували мистериозен конски тропот.

Сред един от най-популярните случаи с призрачния ездач е този от 2006 година. Тогава мъж, управляващ камион, се връщал от работа през нощта. Минавайки по трасето, където станало произшествието с рибарския син, той внезапно видял младеж върху кон на пътя си. Шофьорът натиснал рязко спирачки и за малко да предизвика катастрофа с друго превозно средство на пътя.

Спрях рязко и си помислих, че съм го сгазил. Само за няколко секунди обаче той беше изчезнал и нямаше следа нито от него, нито от животното, разказва шофьорът пред местно английско издание.

Всички смятат, че главен герой в зловещите случки с призрачен ездач е именно момчето, загинало през 1885 година. Според жителите на града младежът още не може да намери покой за това, че е загинал по такъв нелеп начин и че със смъртта си е причинил кончината и на своя баща.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати