Илoн Мъск колонизира Марс до 40 години

Хора на Марс

Илон Мъск, шефът на американската компания Space X, представи подробния си план за колонизацията на Марс. Той очерта кампанията за частно превозване на заселници на Червената планета.

Създаването на мощна ракета, в която ще могат да се качат до 100 пътника плюс товара - това е основна задача пред компанията днес. Чрез нея в бъдеще ще бъдат превозвани заселниците в голямата колония на Марс.

Мъск бе категоричен, че от ключово значение ще е цената на пътуването да се намали достатъчно. Така ще бъдат привлечени повече доброволци. Невъзможно е да се създаде цивилизация, която да се самоподдържа, ако билетът за човек струва 10 милиарда.

Илон Мъск направи разкритията за плановете на компанията си на Международния конгрес по астронавтика в Гуадалахара, Мексико. Основна цел пред Space X е да свали цената до тази на една средна къща в САЩ, около 200 000 долара.

Колония на Марс

За момента Марс е едно от най-подходящите места за заселване на хора. Според милиардера един самоподдържащ се град с 1 милион жители може да бъде изграден за период между 40 и 100 години.

Космическите кораби, които ще превозват пътници, ще бъдат за многократна употреба. При полетите ще се използва гориво, което ще се произвежда от въглеродния диоксид и вода, които са налични и на Марс. Така достигайки червената планета, корабът ще може да презареди и да отпътува обратно към Земята.

Марс

Инженер и инвеститор, Мъск е натрупвал милиардите си като съосновател на системата за разплащане онлайн PayPal. Той е един от създателите на компания Space X и смята, че за да оцелее планетата ни за по-дълъг период от време, е нужно да се превърнем в междупланетарен вид. Човекът трябва да завладее първо Слънчевата система, а някои ден – и да излезе извън нея.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари