Входовете към Ада са четири и може да ги видите
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Входовете към Ада са четири и може да ги видите

Входовете към Ада са четири и може да ги видите

1 от 4 Снимки

1. Вратата към Ада (Туркменистан)


Най-близко до общоприетия образ за Преизподнята е кратерът Вратата към Ада в Туркменистан. Никой не знае как се е образувал, като теориите криволичат от метеорит до земетресение, но истината е проучване на природни богатства от времето на СССР. Кратерът представлява в действителност подземно находище на газ. През 1971 проучванията достигат до пълна с отровен газ пещера. Поради опасност за населението тогавашните власти решават, че най-безопасно е газът да бъде подпален. Лошо решение. Той гори и до днес, изхвърляйки изгорели газове из цялата околност. Още по-зловещ е фактът, че топлината, излъчвана от него, неудържимо привлича местна порода едри паяци, които са покрили цялата околност и постоянно падат в горящата пещ.

В древния свят смъртта имала много по-осезаемо присъствие в живота на хората. Животът бил по-кратък. Не е имало болници, където да се скрият умиращите.

Близостта на смъртта карала древните ни предци да си представят, че отвъдното е също толкова близо. Точно и поради тази причина те дали физическо отражение на входовете към него.

По този повод в галерията горе ви представяме и най-популярните входове към Ада, които можете да посетите (като турист, разбира се).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати