Британец срещна Йети в гората

Йети

Мистериозното създание Йети за пореден път напомни за себе си. Този път то се появи пред мъж, който от край време върви по петите му.

Ентусиастът Джейсън Парънс бил на експедиция в планината Кеърфили, намираща се близо до Кардиф, Уелс. 40-годишният британецът решил да обходи местните гористи местности, тъй като знаел от местните хора, че именно там се крие тайнствено създание, напомнящо едновременно на човек и див звяр.

След дълго лутане сред буйната растителност начинанието на Парънс се увенчало с успех и той наистина се натъкнал на загадъчното създание, за което вече повече от век се носят легенди, пише Daily Star Online. Мъжът твърди, че дори е успял да запише плашещото същество с камерата си, макар и това, което се вижда от видеозаписа, да е прекалено сюрреалистично.

Голямата стъпка

Джейсън описва видяното същество като горилоподобна твар, лутаща се из храстите. По думите му, въпреки че на кадрите тя почти не се забелязва, той все пак е успял да я открои от листата на дърветата, с които тя почти се е сливала. Той е убеден, че откритото от него създание има поразяваща прилика с митичния звяр, известен като Голямата стъпка.

Припомняме, че Йети е легендарно маймуноподобно същество, населяващо затънтени гористи местности. И въпреки че според първоначалните разкази Голямата стъпка се среща в Хималаите, днес хора от цял свят твърдят, че са те натъквали на стъпки, оставени от създанието или дори на него.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати