Ретрограден Меркурий в Дева! Вижте от какво да се пазите

ретрограден Меркурий

От 30 август до 22 септември Меркурий ще се движи ретроградно в Дева, което ще внесе хаос в комуникацията, споделянето на идеи, пътуването, купуването и използването на техника.

В период на ретрограден Меркурий е важно да ограничим пътуванията и да отложим големите покупки, защото са възможни големи проблеми с тях.

До 22 септември трябва да сте по-търпеливи в общуването, независимо дали става въпрос за контакти лице в лице или чрез интернет. Меркурий е планетата-управител на комуникацията и когато се движи на обратен ход, ще се разбираме по-трудно с околните.

Дори в ежедневните разговори словото ще ни създава проблеми и е възможно с думите да заблуждаваме хората около себе си или да оставаме заблудени от информацията, която ни споделят и която търсим.

Меркурий в астрологията владее идеите и мисълта, а когато се движи на обратен ход, не може да разчитаме на оригиналността и обективната си преценка. Концентрацията ни също ще е по-слаба.

По тази причина не е препоръчително да правим планове за бъдещето, тъй като ретроградният Меркурий може да създава илюзии, които да ни разочароват.

Дева

Тази фаза на ретроградност попада в Дева – зодията, която се свързва с тревогите, здравето, работата и ежедневната рутина. При ретрограден Меркурий в Дева е важно да обърнем по-голямо внимание на тези сфери от живота си.

В следващите три седмици трябва да се подготвим за забавяния на предварителните ни планове, отлагане на срещи и губене на документи. Не се препоръчва подписването на нови договори.

Ретроградният Меркурий връща минали събития и хора отново в живота ни. Възможно е отново да срещнете стара любов, стари приятели или отново да се появят стари проблеми, които досега не сте решили.

В периода до 22 септември успешни ще са дейности, свързани с психология и творчество. През следващите дни може да се запишете на нов курс, да започнете терапия при психолог или да се отдадете на креативна работа.

Ретроградността е време за равносметка, в която трябва да преценим от какво да се откажем и какво да приемем, за да бъдем по-добри.

Виж повече

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари