sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Човек-козел всява ужас в САЩ

Човек-козел всява ужас в САЩ

Човек-козел

Легенди за бродещо из САЩ създание, приличащо едновременно на човек и козел, се разказват вече повече от половин век. И докато в началото те можеха да се чуят основно от хора, смятани за душевно болни, днес все повече американци твърдят, че в действителност такова създание съществува и дори подкрепят твърденията си със снимков материал.

Според последните слухове създанието е било най-скоро забелязано в щата Мериленд. Говори се, че то броди из местните гори и всява страха от хората, дръзнали да пренощуват на открито. Редица мъже и жени се кълнат, че са успели да зърнат за кратко ужасяващото творение, а от разказите им настръхва цял свят.

Мнозина смятат, че чудовището с тяло на човек и глава на козел обитава запустяла местност. То прекарвало в уединение по-голямата част деня си и влизало в контакт с хора, само за да ги изплаши.

Съществуват множество предположения за произхода на ужасяващото създание. Така например някои предполагат, че това е човек, станал жертва на несполучлив генетичен експеримент. Други пък твърдят, че това е причудлива твар от рода на кентаврите, минотаврите или върколаците.

Прави впечатление обаче, че разказите за човека-козел се носят не само в Мериленд, но и в други райони. Така например жителите на щата Кентъки също твърдят, че са виждали въпросния човек-козел.

Но те, от своя страна, предполагат, че той е деформиран човек, който в миналото е бил използван като атракция в циркови представления. След като успял да избяга обаче, той започнал да броди из района и да се установява в изоставени места.

Тъй като бил разгневен на хората заради лошото отношение към него в миналото, сега нападал случайни минувачи или предизвиквал смъртта им по всевъзможни начини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати