Нещата, които смятахме през 90-те за истина

90-те

Светът днес е много по-различен от това, което смятахме, че ще е преди десетина години. В последно време всичко изглежда като че ли се движи прекалено бързо. 90-те години вече изглеждат различен век…Да, де, това е вярно, дори и друго хилядолетие бяха.

Ако все пак сте родени или израснали през онези златни години, вгледайте се в днешното ежедневие, за да видите как всичко се е променило – музика, дрехи, култура.

С малка нотка на носталгия ви представяме едно кратко пътуване в историята и нещата, които смятахме през 90-те за истина и даденост.

Бебета и анестезия

Дори доскоро се вярваше, че бебета са прекалено малки, за да си спомнят каквото и да е. Точно и поради тази причина не е нужно да се ползва упойка при различни медицински интервенции.

Видеоклубовете

През 90-те години много хора вярваха, че видеоклубовете са единственият шанс човек да гледа качествено кино у дома си.

Светът на бъдещето ще е едно по-добро място

Мир

След края на Студената война до 9 септември 2011 година всички вярваха, че светът с всяка следваща година ще става по-добро място. За съжаление, този оптимизъм не изтрая дълго.

Лудите и техните конспирации

Може би вследствие от гореспоменатия оптимизъм, през 90-те хората, които казваха, че правителствата шпионират гражданите си, бяха смятани за луди.

Флашките и картите памет

В края на 90-те години се вярваше, че флашките и картите с 512 МВ памет са едва ли не връх в технологията, като вече няма шанс да бъдат изобретени такива с по-голям капацитет. Неслучайно когато през 2004 година Гугъл обяви, че пощенската кутия на Gmail ще имат място от 1 гигабайт, всички си помислиха, че това е шега за 1 април.

Еволюцията на телефоните

През 90-те години се вярваше, че телефоните ще стават все по-малки и по-малки. Тази заблуда беше разбита на пух и прах от Apple.

Бъдещето на музиката

Музика

В края на миналия век (как само звучи) се вярваше, че мини дисковете са бъдещето на музикалната индустрия. iPod, разбира се, показа друго.

Лудост в края на века

Много хора вярваха, че с края на 90-те всички компютри по света ще се сринат, самолети ще падат от небето, а държавите ще рухнат. Психозата бе известна като проблема 2000.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати