Вижте как ще изглежда първият футуристичен Tesla град

Tesla град

В близост от австралийската столица Мелбърн ще бъде проектиран първият Tesla град, чиято екологичност и устойчивост го определя като първи от поредицата градове, които ще се появят в близко бъдеще.

Проектът е дело на екип от английски архитекти, които разкриват, че името на първия по рода си Tesla град ще е Ярабенд от името на река Яра, която минава през квартала.

Градът ще разполага със соларен покрив и всяко едно от жилищата ще има вградена батерия. Жителите на модерния град на бъдещето ще използват с 43% по-малко вода от останалото население на земята.

В пределите на Tesla града ще се произвеждат и с 80% по-малко битови отпадъци. Соларните панели ще генерират достатъчно електрическа енергия, за да се покриват нуждите на всяко едно домакинство плюс зареждането с енергия за предвижване на автомобилите.

Всяка една от услугите в града ще е напълно безплатна. Територията на предградието ще стига 16.36 хектара площ и ще побира 2500 жилищни сгради.

Сред тях ще има и еднофамилни къщи, градски къщи и апартаменти, съобщава GreenTech. В иновативните жилища хората сами ще могат да произвеждат и съхраняват енергията, от която се нуждаят всеки ден.

Въпреки че надеждите са в соларните панели, за които се смята, че могат да генерират достатъчно електричество, за всеки случай в града ще бъдат разположени допълнителни станции за зареждането на електрически коли.

Екоград

Във всяка една от стаите на жилището ще бъде поставена енергийно ефективни осветителни тела. Сградите са проектирани, така че производството на битови отпадъци да бъде сведено до минимум.

В Казахстан също съставят план за екоград на бъдещето по идея на Adrian Smith + Gordon Gill Architecture. Планът включва сгради, който ще работят като електроцентрали, генерирайки енергия от Слънцето и вятъра.

Полученото електричество ще се разпределя по иновативна и интелигентна мрежа.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати