Невиждано! Камера в болница засне как човешката душа напуска тяло

Душата

Камера в китайски медицински център е успяла да заснеме момента, в който човешката душа напуска тялото. Кадрите показват как душата се отделя от материята и полита нагоре.

Заснетото тяло е на жена, която била покрита с бял чаршаф. В един момент от записа обаче се вижда, че от трупа се издига безплътна фигура, който се рее над тялото и се издига към тавана.

Преди няколко години руският учен Константин Коротков чрез биоелектрографска камера също запечата момента, в който човешката душа напуска тялото.

Фотографската техника е разработена от Семьон Кирлиан, а от изображението можеше ясно да се види как духът, осветен в синьо, постепенно напуска материалното тяло.

Коротков смята, че човешката душа се разполага в областта между гърдите и главата, защото това са първите части от човешкото тяло, които губят жизнената си сила.

Изследователят смята, че е възможно душата отново да се върне в тялото, макар че веднъж го е напуснала, но това може да се случи при внезапна смърт.

Душата на починалия е в състояние на объркване в продължение на няколко дни и е възможно да се върне обратно в тялото, особено през нощта, казва още Коротков.

Предполага се, че човешката душа тежи точно 21 грама, защото това е теглото, с което човек олеква след смъртта си, а плътността ѝ е 176 пъти по-малка от тази на въздуха.

Концепцията за тяло и душа е разглеждана още от Древността и подробно описвана в трудовете на първите философи – Сократ, Платон и Аристотел.

Платон е смятал, че тялото като знак за материята се противопоставя на душата и затова обявява всичко плътско за грях, с който погубваме душата си. Векове по-късно тази концепция става една от основните догми на християнството.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати