Забранената археология: Историята не е наред!

Пумапунку

Историята определено не е наред. Има редица артефакти и факти, които коренно променят историческата картина за произхода на човечеството. Те обаче често биват игнорирани от учените. Така например вече е ясно, че Колумб не е открил Америка, но това все още стои в учебниците по история.

Много от днешните култури водят началото си от инките и маите, но това рядко се споменава. Историческите книги никога не са коригирани и то при наличието на толкова много новооткрити археологически доказателства. Никой например не казва, че Никола Тесла е донесъл на цивилизацията едни от най-великите изобретения на човечеството. Ето три от артефактите, упорито отричани от учените и противоречащи на масовите археологически възгледи:

Египетските йероглифи в Австралия

Йероглифи в Австралия

Открити са в Брисбен Уотер Нешнел Парк, Австралия. Представляват множество йероглифи, които, ако бъдат признати, ще разбият на пух и прах моделите на историята. Учените са категорични, че това е невъзможно и поради това не трябва да съществува. Глифовете в Австралия са автентични, поне според някои учени. Има обаче няколко древни йероглифи и граматични варианти в тях, които дори не са били документирани в съвременната египетската йероглифна литература до 2012 година.

Купата Фуенте Магна

Фуенте Магна

Спорният артефакт е открит до Тиахуанако - най-голямата индианска цивилизация, за която много хора дори не са и чували, и езерото Титикака в Южна Америка. Местен фермер я изравя през 1950-та. Мистерията обхваща писмените знаци по купата. Във вътрешността ѝ се четат шумерски клинопис и прото шумерски йероглифи. Това е просто невъзможно спрямо убежденията на учените. И до момента се смята, че Тиахуанако и Пумапунку никога не са били свързани. Загадъчното парче е едно от най-противоречивите. Младите учени са на мнение, че Фуенте Магна е създадена от шумерите, които се заселили в Боливия някъде след 2500 г. пр.н.е. Това обаче напълно противоречи на съвременната археология и история, която продължава да твърди, че тези древни цивилизации никога не са били свързани.

Пръст, дълъг 38 сантиметра

Обектът изниква в Египет и е документиран в 1988-та година. Той представлява мумифициран хуманоиден пръст с впечатляващата дължина от 38 сантиметра. Експертите са категорични, че за такъв пръст хуманоидът трябва да е бил висок поне 5 м. Тъй като той не се вписва в нито една конвенционална теория, учените предпочитат да не го споменават.

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Вълчица
Вълчица
29.07.2016 09:09
Да, а да не споменаваме и всички открития намерени тук. Съвсем не са удобни, особено за южните ни, северните, западните... абе, не само за съседите ни :) Иска ми се да доживея и да видя как историята се базира на историческите факти, а не на историографските измислици!
8
15