Засилете интуицията си с магическият аметист!

Лилилав аметист

Аметистът е един от онези дарове на Майката Земя, които имат почти магически свойства върху човека. Конкретно ценният камък има силно влияние на две нива – физическо и психическо.

В миналото се е смятало, че естествените мощни вибрации на аметиста зареждат тялото с божествената любов, развиват духовността, приближават човека към висшия му Аз. В Индия камъкът се е носил за развитие на човека и подпомагане на прераждането, като развива личността приживе. Древните християни са гонили с негова помощ демони и зли сили, вселили се в човек.

Днес е известно, че аметистът има уникалното свойство да засилва интуицията. Това негово качество се дължи на космическите вибрации, които камъкът е способен да улавя и предава на своя собственик. Смята се, че носенето на аметист спомага за появата на пророчески сънища, а силната енергия, която се излъчва от него, предпазва от беди, гони пороците, балансира организма и носи душевен мир.

Експерти в областта на езотериката предупреждават да внимавате на кого подарявате аметисти. Камъкът има свойството да буди любов в сърцето на този, който го получи, към този, който го подарява.

Иначе народното поверие ясно казва, че носите ли аметист на врата си, ще държите негативните енергии далеч от себе си, а колкото повече аметисти имате в дома си, толкова по-далеч ще стоят злите духове от вас и близките ви.

Най-ценното качество на благородния камък обаче е способността му да превърне всяка негативна енергия, идваща към вас или излизаща от вас, в любов. Точно и заради това аметистите се препоръчват при гневливост, постоянна раздразнителност, нервни разстройства. Дори учителят Петър Дънов е съветвал хора с проблеми с алкохола, преяждането и съня да носят аметист.

аметист

Най-изявени от гореизброените качества имат лилавите аметисти. Те най-много могат да ви помогнат да достигнете вътрешното си АЗ и по този начин да бъдете в хармония със себе си и Вселената. Лилавият аметист също така води и до отпускане и балансиране на сърдечната и теменната чакра – обгръща ви със светлина и носи любов в живота ви, прави ви благодарни и благородни.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати