Отец проговори за буйстващите духове на Централните софийски гробища

Духове

Разярени духове бродят нощен в района на Централните софийски гробища. Душите на покойниците, които не са били опети по канон, се пробуждат и започват да се носят над паметните плочи, разкриват духовници.

Според по-старите свещеници духовете не просто се реят около гробовете, но и комуникират помежду си, а тези от нас, които имат по-специална енергия, могат да ги забележат.

Не идвайте тук след 18.00 часа. Появяват се духове. Всички други отричат, но не и аз, уверява отец Георги Гелеменов, цитиран от ТрудБг.

Според запознати на гробището вечер се реят безплътните фигури на мъртъвци, които не са опети според канона. За зловещите случаи са наясно много от работниците тук, защото неведнъж са се сблъсквали с тях, но предпочитат да не разгласяват тази информация по редица причини.

Щом се появял слух за нов дух обаче, моментално всеки настръхвал, независимо от опита си. Дори и чистачите, които прекарват много време сред гробовете, продължавали да си вършат работата със страх.

Говори се, че едно от местата, където може да се появи най-често дух, са семейните гробници при Централните софийски гробища. Оказва се, че вече десетки години мъртвите не могат да се успокоят и продължават да търсят покой.

Не по-малко страховит изглежда е католическият парцел. Според отец Георги вляво от него има някаква статуя, която вечер слага наметало, отива до спирката на гробищата, качва се в трамвая и слиза на следващата спирка. След това се връща обратно пеша.

Не знам защо прави всичко това, допълва още духовникът.

Рейтинг

3
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари