Мистичните свойства на флуорита

Флyopит

Легендите говорят, че във флуорита се крият всички цветове на дъгата, както и нейната мистична сила. Камъкът е символ на отговорността и подчинението. Той има най-силно въздействие върху хората със зодии Скорпион, Водолей и Риби.

Свойствата му са многобройни, но сред най-характерните му са способността да подобрява общото здравословно състояние, да укрепва костната и мускулната система и не на последно място - да почиства аурата.

Флуоритът се препоръчва дори и днес за освобождаване на ненужната енергия, натрупала се в организма и заплашваща да се превърне в лоша, което би се отразило пагубно за цялото тяло. Той влияе на умствено и емоционално ниво. Успокоява нервите, гони лошите емоции и премахва мислите, които ни правят затворени и депресирани.

Камъкът се ползва за медитация. Поставя се в зрителното поле и медитиращият се взира в него, докато чисти тялото и ума си. С негова помощ тялото се освежава, а човек става по-концентриран. Ако се постави директно върху засегната част от тялото, флуоритът има силата да се справя с болката. Препоръчва се за премахване на енергийни блокажи, респираторни проблеми, възпалени рани, кожни заболявания и артрит. В миналото е използван и при лечение на язви и възпаление на дихателните пътища.

С мощните небесни енергии, вплетени в него, флоуритът е един от най-мистичните камъни. Той влия положително на всички чакри. Изчиства ума и отваря очите на носителя му за скрития свят около него.

Флyopитът пoмaгa зa чeнълингa, тoй e oтличeн пoмoщниĸ зa cвъpзвaнe c Аĸaшoви зaпиcи, дaвaщи oтгoвopи зa миналите ви животи. Πoдпoмaгa и ĸoмyниĸaциятa c духове и други скрити от погледа ни същества. Kогато е кoмбиниpaн c дpyги ĸaмъни, зacилвa тяxнaтa eнepгия, ocoбeнo aĸo ca ĸaмъни, зacилвaщи дyxoвнocттa и paзвивaщи иcтинaтa и миpa.

Лечителите препоръчват да поставите в най-често използваната стая в дома си изделие от флуорит. Така той ще дезинфикцира атмосферата и ще я пречиства от енергийно замърсяване, поглъщайки електромагнитните излъчвания.

Флyopити

С бижу от флуорит може да внесете душевен мир в живота си, да се пречистите от негативната енергия, да избегнете конфликтни ситуации в дома или на работното място.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати