sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Магическото действие на мълчаната вода

Магическото действие на мълчаната вода

Магическото действие на мълчаната вода
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

В мълчаната вода се съдържа чиста енергия. Поради това тя е един от основните елементи за извършването на много от свещените ритуали, завещани ни от древните българи.

Тя е израз на чистотата, а силата ѝ помага за съхраняване на позитивната енергийна структура на света в нас и около нас. В този смисъл мълчаната вода е фундаментът при вибрационното надграждане в магическата работа на българите в един свят от най-разнородни обичаи и обреди.

Традицията повелява мълчаната вода да бъде събрана от чисто момиче или млада булка. Девойката трябва да се заеме със задачата си рано, призори. За да има правилната енергийна структура и истинска и свещена сила, водата следва да е от три сладки извора. Момичето трябва да носи булченски дрехи.

Много са ритуалите, в които се ползва мълчана вода. Най-известните от тях се правят на основните празници – Нова година, Васильовден, Гергьовден, Еньовден. Самата традиция казва, че в котле с мълчана вода се потапят китки с цветя. На растенията трябва да са завързани сребърни накити. Така се гадае за предстояща сватба, плодородие, здраве.

С мълчана вода се приветства и невестата в новия дом. С тази магична течност наричат и новороденото при първите му дни на тази земя. Със свещената течност се заместват и обредните хлябове. Използва се квас и три пъти пресято брашно.

Предварително във водата трябва да се поставят да престоят билки. Вярва се, че три глътки мълчана вода на Гергьовден са лек, който лекува почти всичко. Преди това трябва да се запали свещ и да се окичи коприва на вратата.

Мълчана вода

Водата е лековита и на Еньовден. Нощта преди това тя трябва да се остави навън да престои в глинен съд, който да е пълен с билки. На сутринта водата се пие, когато вече е заредена с енергията на звездите и силата на природата.

Мълчана вода се ползва за защита против уроки, черна магия и всякакъв вид зло, като семена и стръкчета от лечебни билки се накисват в полунощ в чаша топла мълчана вода. Тихо се нарича заклинание за пречистване, за сила, за здраве и благоденствие.

Мълчаната вода е част и от самостоятелни ритуали за привличане на любовта в живота. Китка от билката върбинка, завързана с червен конец, с два сребърни пръстена, се потапя в глинен съд с мълчана вода; с водата се напръскват дрехите, единият пръстен се слага на дясната ръка, а другият, заедно с билката, се оставя до икона на вашия светец-закрилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати