Най-амбициозните обири в историята

1 от 5 Снимки

1. Обирът на сградата Бринкс Билдинг в Бостън


Доскоро обирът на главният офис на компанията Бринк през 1950 година, занимаваща се с инкасо, се смяташе за обира на века. Обирджиите имали перфектно съчетание на време и координация. Открадната била огромната за онова време сума от 2 милиона долара. Никой не успял да намери виновниците, докато те самите не се изпокарали помежду си как да разпределят парите. След това всичките 11 човека били заловени.

Обири и грабежи е имало още от зората на цивилизацията. Макар и тези действия да са в пълен разрез с приетите норми на поведение, за някои хора – извършителите и кино режисьорите, в тях има известна доза романтика и атракция.

Дали е заради тръпката, или заради парите, бижутата и златото, дори и днес често чуваме за нагли и добре организирани грабежи навсякъде по света.

Така в историята остава най-великият влаков обир. В ранния четвъртък на 8 август 1963 година маскирани бандити спират влака Глазгоу-Лондон и отмъкват сумата от 183 милиона долара. Въпреки че престъплението се развива пред очите на пресата, нито един от престъпниците не бил заловен.

А в галерията горе може да видите останалите най-амбициозни и големи грабежи в човешката история.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати