Чинията на Ной - уникалната българска находка, която ще преобърне историята!

Чиния на Ной

Една от най-ценните исторически находки е била открита в България и в момента се съхранява във Варна. Неин откривате е професор Петко Димитров, които казва, че тя може да преобърне научните теории за произхода на цивилизациите.

Фината изработка е открита на 15 юли 1985 година на около 93 метра дълбочина във варненското море. Съдът се отличава с изключителна симетричност и въпреки вида се предполага, че не е произведен от глина, а от пясък.

Писмените знаци са това, което прави откритието уникално, защото подобни символи се срещат само в историческите открития, свързани с най-ранните цивилизации като шумерската, гръцката, египетската и индийската.

Самият професор я нарича чинията на Ной, защото смята, че това е древно откритие, свидетелстващо за Потопа. Петко Димитров вярва и с нея може да се докаже съществуването на Ной, както и тезата, че той е живял в България.

Професор Димитров съобщава, че малко след като е направил откритието си, израелци са му предложили 60 000 долара за нея.

Според експерта съдът е доказателство, че от България започва най-древната история, тъй като според него находката е от времето малко след Потопа – преди 7500 години.

Съдът показва, че след библейския потоп първите хора са се заселили по българските земи и оттук са населили целия свят.

Ной

Край Варна през 2011 година корабът Академик е открил части от дървета и растителност по време на сондажи, а това според професор Димитров потвърждава сериозно изменение на морското равнище.

Предполага се, че преди векове морето е било езеро, но се е случило нещо, което е променило вида му.

Специалистът смята и че това могат да бъдат следи от митологичната Атлантида.

През 1984 година професорът участва в руски проект за изследване не дъното на Черно море край Варна и благодарение на него стига до ценното откритие.

Учените са попаднали още на стар пристан и некропол, съществували по времето, когато морето е било все още само езеро.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати