Десетте най-секретни обекта в света
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Конспиративни Теории»Десетте най-секретни обекта в света

Десетте най-секретни обекта в света

Стоп
3D куб Ubik за деца и възрастни-21%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.50 лв.
Виж ››

Човекът не само е опознал по-голямата част от планетата Земя, но и си е приватизирал и създал свои секретни обекти. Има много градове, места, дори цели острови, в които влизането е строго забранено. Ето които са 10-те най-впечатляващи обекта на планетата, където надали ще може да влезете някога.

Храмът Исе – Дзингу, Япония

Намира се в центъра на национален парк в страната. В него се съхраняват уникални национални богатства, като за най-ценно се смята Свещеното огледало. То е символ на императорската религия. В Исе – Дзингу право да влизат имат само свещениците и членовете на императорското семейство. А на туристите остава само да гледат покрива на сградата отдалеч.

Пещерата Ласко, Франция

Десетте най-секретни обекта в света

През 1940 година група ученици откриват уникална пещера с първобитна живопис. През 1948 г. мястото е отворено за посетители. Техният брой обаче нараства с всеки изминал ден и в крайна сметка обектът бил затворен, за да не се повредят уникалните стенописи. Днес в Пещерата Ласко могат да влизат само членове на Международния изследователски комитет.

Тайното метро, Москва

Под главните линии на московското метро има втора тайна линия. Построено на дълбочина между 50 и 200 метра, то е било предназначено да укрива семействата на ръководството на Политбюро и ЦК на КПСС.

Остров Ниихау, Хавай

Хавай

Познат е още като Забраненият остров. Седмият по големина остров в Хавай е собственост на семейство Робинсон от 1863-та година. Само и единствено те имат право да посещават уникалния остров. На него няма магистрали, електричество, телефони и интернет. Това е позволило на природата да се запази недокосната от съвременната цивилизация.

Музей на Държавна сигурност, Китай

Музеят се намира в град Нанкин. Достъп до сградата имат само китайци, родени и живеещи в Китай. Предполага се, че там се съхраняват чертежи на секретни оръжия и други тайни за чужди очи неща.

Остров Повеля, Италия

Островът е обезлюден през 1378 г. в следствие на атаките на генуезкия флот. Оттогава достъпът е ограничен. По време на чумната епидемия на Повелия са откарвани и изгаряни труповете. По-късно там се строи болница за душевно болни. Слуховете твърдят, че един от главните лекари е правил жестоки експерименти с болните. Днес по-суеверните смятат, че островът се обитава от духове.

Изследователски комплекс за ядрено оръжие, Израел

В израелската пустиня Негев се намира тайният център за ядрените изследвания. Той е построен съвместно с Франция през 1957-ма година. Тъй като приближаването на цивилни е забранено, се предполага, че съоръжението се използва от израелското правителство за създаването на универсално мощно ядрени оръжие. В отговор властите отричат.

Ватикана

Ватикан

Във Ватикана се съхраняват едни от най-секретните документи в света. Достъп до тях има само и единствено Папата. Окултната литература, която се пази във Ватикана, не е достъпна дори на най-висшите учени по окултни науки.

Зона 51 в САЩ

Военната база в щата Невада се е превърнала в пословичен пример за тайните места по целия свят. Тук се разработват и изпитват тайни нови летателни апарати и оръжейни системи. Достъпът дори на полетите над територията е строго забранен.

Храмът на Мария Сионска, Етиопия

Построен през далечната 371 година, той е действащ и до ден днешен. Въпреки че е позволено да се разхождате из свещената територия, няма как да влезете в параклиса на храма. В него се съхранява уникален артефакт - ковчеже, наречено Ковчега на Завета. Легендата гласи, че в него се съхранява златна стомана с манна небесна, както и свещеният жезъл на Аарон. Реликвите са поверени за съхранение на един-единствен монах на света - Пазителят. Той се смята за Дар Божи. Пазителят не напуска пределите на храма и няма правото да разговаря с непознати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати