Физик твърди, че е построил машина на времето

Пътуване във времето

Близо 120 години след като Хърбърт Уелс публикува своя гениален роман - Машината на времето, един самоук физик е на път да сътвори истинска революция в света на науката. 34-годишният Алексей Расулов твърди, че е открил тайната на пътешествията във времето.

Нещо повече - младият учен подкрепя теорията си с всички необходими документи и дори прилага схеми на своята машина на бъдещето.

Алексей, който не е физик по професия, произхожда от семейство на инженери. Мъжът дори е учил няколко години за електроинженер, но след това бива завладян от теорията за студения ядрен синтез и отделя цялото си внимание на нея.

Той смята, че е напълно възможно осъществяване на атомна реакция без нагряване, което според мнозина авторитетни учени не е възможно.

Преди десет години Расулов претърпял инцидент, вследствие на който останал инвалид, и посветил цялото си време в търсене на доказателства за съществуването на студен ядрен синтез.

Вдъхновен от някои от пророческите твърдения на френския автор Жул Верн, самоукият учен тръгнал да търси начин за добив на енергия от вода и въздух.

Според него ключът към откритието на студения ядрен синтез се крие в азота и в частност азотния оксид. Азотния оксид се появява от високото статично напрежение в електропроводите, той съществува и в буреносните области, защото там високо напрежение на електрическото поле.

Бавно и методично Алексей разработва теорията си за студен ядрен синтез и най-накрая получава възможност за академична изява. Той представя откритията си по време на Международния конгрес Фундаментални проблеми на естествознанието и техниката в Санкт Петербург през 2010 г.

Машина на времето

Изявата му не остава незабелязана от учените, които коментират, че в есето на Расулов се предлага заслужаваща специално внимание идея за необходимостта на отчитането на азота в ядрените реакции, който участва в процесите на разпад и синтез с положителен енергиен изход.

Именно в теорията за студен ядрен синтез, разработен от Расулов, е скрита тайната на пътешествията във времето. Въз основа на нея ученът е построил модел на механизъм, способен да придвижи човек в миналото или бъдещето.

Реалните размери на инсталацията на Расулов са с размерите на Курска област, дори повече. Машината на времето на руснака напомня на адронния колайдер и подобно на него трябва да бъде построена под земята.

Тя ще има кръгла форма, а вътре по диаметъра ще се намират няколко дъги електромагнити, които ще взаимодействат с кълбо от електрони на ядрено ниво.

За създаването на устойчиво гравитационно поле, което е достатъчно голямо за образуване на черна дупка, подземната сфера трябва да се ускори до скоростта на светлината.

Когато се достигне нужното ускорение, пространството и времето се деформират и в черната дупка се получава т.нар. Червеева дупка или тунел, през който може да се пътешества във времето и не само.

Засега машината на времето на самоукия учен е на фаза работни чертежи, защото построяването ѝ изисква изключително много средство, освен това има и технически трудности.

Към момента компютърните технологии не са достатъчно развити и все още не е създаден изкуствен интелект, който да може да управлява киберсистемата. Но авторът на идеята вярва, че скоро време и това ще се случи.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати