Легендарните изгубени съкровища
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Легендарните изгубени съкровища

Легендарните изгубени съкровища

легендарни съкровища

Има няколко начина да забогатеете, които като цяло не включват усърдна работа и не са незаконни. Да откриете отдавна изгубено легендарно съкровище е един от тях.

Изненадващо за мнозина на света все още има доста съкровища, чието съществуване е факт извън всякакво съмнение, но чието местонахождение е неизвестно до ден днешен.

Ето и някои от най-известните изгубени съкровища, чието откриване ще гарантира спокойни старини не само на вас, но и на внуците ви.

Кехлибарената стая

Наричат Кехлибарената стая осмото чудо на света. Смята се, че тя е построено в Прусия от прословутия архитект Йохан Фредерик Еозандер по поръчка на крал Фридрих I, който по-късно решил да я подари на руския цар Петър I.

Паната били монтирани в Екатеринския дворец под ръководството на архитекта от италиански произход Растрели, като самата стая била допълнена с нови детайли.

Но очевидно съдбата била богатството на Фридрих I да се намира на едно място. Само след десет години паната били пренесени в Големия (Екатеринински) дворец, където под ръководството на архитект Растрели кабинетът бил допълнен с нови детайли.

Кехлибарената стая

По време на Втората световна война уникалната стая е била демонтирана от нацистите и преместена в Кьонингсберския замък, където се смята, че е било унижена по време на нашествието на руските войски и бомбандировки.

Но редица историци са скептични и смятат, че стаята все още съществува, скрита на сигурно място.

Обирът в Луфтханза

Един от най-големите обири в историята на САЩ се е случил през 1978 г. На летище Кенеди в Ню Йорк. При грабеж на терминала на компанията Луфтханза са отмъкнати близо 5 милиона долара и накити на стойност 875 000 долара, а които е ръководил грабежа, за всеки случай се отървал от другите участници на престъплението.

Имперското царско злато

Смята се, че в навечерието на Първата световна воайна Руската империя е притежавала най-големия златен резерв в света, който според запознати е възлизал на повече от 1300 тона.

Голяма част от този резерв е прехвърлена в европейски банки като залог за изплащане на доставките на оръжие, барут и продоволствия. Но след Октомврийската революция през 1917 година голяма част от златото останало в банките.

Друга част попаднала в ръцете на белогвардейците, които го препратили в Омск, където било препратено по заповед на Алексанъдр Колчак. Какво е станало с него, никой не знае.

Златото на милионера Леон Трабуко

Мексиканският милионер решил да се възползва от обезценяването на долара и поскъпването на златото по време на Голямата Депресия в САЩ. Трабуко и партньорите ми купили големи количества злато с идеята да го продава изгодно в САЩ.

На заради Закона за златния резерв от 1934 година, според който притежанието на големи количества злато от частни лица е забранено, Трабуо бил принуден да скрие златото в тайник в пустинята и да го продава на части.

В разстояние на пет години един по един починали всички партньори на милионера, а най-накрая умрял и самият Трабуко, отнасяйки в гроба местонахождението на тайника си, пълен със злато.

Съкровищата на тамплиерите

Съкровищата на тамплиерите са легендарни. Смята се, че орденът е започнал да трупа съкровища още но време на Първия кръстоносен поход към светите земи.

Тамплиерите били кредитори на монарси и благородници. В опит да се добере до легендарното им съкровище и по други политически причини крал Филип се възползвал от влиянието си и се опитал да се добере до богатствата на тамплиерите.

Онези, които заловил, отказали да му издадат местонахождението на съкровищата. Други се спасили от ръцете им и, ако се вярва на легендата, го натоварили на кораб и го транспоритрали до Нова Скотия (днешна Канада).

Впоследствие скъпоценностите били скрити на канадския остров Оук в тайник, където се намират до ден днешен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати