Меркурий е ретрограден за втори път! Вижте от какво да се пазите

Меркурий

От 28 април до 22 май Меркурий е ретрограден за втори път тази година, като обратното му движение ще е в зодия Телец. До края на 2016-та ни предстоят още два периода на ретрограден Меркурий.

В астрологията Меркурий се свързва с творчеството, знанията, кратките пътувания, информацията, общуването и търговията. В периоди на ретроградност тези сфери стават по-уязвими.

Планетата е управител на знаците Близнаци и Дева, като те първи забелязват последиците от обратното движение на Меркурий.

Не трябва да разчитаме на уменията си за общуване до 22 май, защото и най-добрите оратори ще имат проблеми в изразяването. Възможно е информацията, която получаваме, да ни подвежда и затова не бива да се доверяваме на всичко, което прочетем или чуем.

Пред трудности ще се изправят всички, чиято работа е свързана с писане, редактиране, преподаване, продажби, медии, нови технологии и транспорт.

Телец

Във фаза на ретрограден Меркурий не бива да се предприемат нови неща в това число – премествания в ново жилище, започване на нова работа или нова връзка.

Връзки, започнали при ретрограден Меркурий, са неуспешни и по-късно може да осъзнаете, че човекът, в когото сте се влюбили, не отговаря на вашите очаквания. За сериозно обвързаните настъпва период на равносметка.

Докато планетата е ретроградна, избягвайте да пътувате, защото са възможни неприятности и има риск от инциденти.

Сферата на техниката също е уязвима при ретрограден Меркурий. Движейки се на обратен ход, планетата оказва негативно влияние при покупката на мобилни телефони или уреди за дома. Ако ги купите в период на ретроградност, в близко бъдеще е възможно неочаквано да се повредят, да ги изгубите или да ги откраднат.

Когато Меркурий е ретрограден, може да се отдадете на творчество. Запишете се на курс по писане или рисуване и може да откриете свои скрит талант. До 22 май дейностите, свързани с психология, също ще са успешни, така че може да започнете работа по себеусъвършенстването си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати