sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Кюриосити засне риба на Марс

Кюриосити засне риба на Марс

Риба на Марс

Кадри, които марсоходът Кюриосити засне, предизвикаха поредната сензация в публичното пространство. На снимки от повърхността на Марс ясно се виждат запазените останки от риба.

Специалисти, прегледали кадрите от червената планета, коментират, че дължина на вкаменелостите на рибата е приблизително около 1.5 метра.

Те са на мнение, че това са останките на един от предците на живота на Земята.

Скот Уоринг, който е изследовател на извънземните форми на живот, е уверен, че уловената на снимките вкаменелост е доказателство, че в далечното минало Марс е била обитаема планета, на която е имало океан и е кипял живот.

Находката разбуни духовете и десетки хора се включиха в ожесточените спорове доколко снимките наистина разкриват останки от вкаменена риба или става дума за скала с причудлива форма.

Това не е първото необичайно нещо, което камерите на марсохода Кюриосити запечатват, докато той изучава Марс.

Марс

На други снимки, изпратени от машината, се виждат фигури на тайнствена жена, следи и др.

Наблюдателният Уоринг обаче е забелязал и други изключително интересни неща. На някои от кадрите, направени от марсохода, се виждат бягащ човек и змия, издълбани върху скалата.

Според Уоринг скалните рисунки имат много общо с рисунките, издълбани от прахората в някои пещери на Земята.

Той е открил много сходства със скалните рисунки, открити в Националния парк Матобо в Зимбабве и с тези, издълбани в историческа местност в Охайо.

Доколко снимката, направена от марсохода Кюриосити, наистина е запечатала останки от древна риба, обитавала някога океаните на Марс, или става дума за поредната интернет сензация, ще можем да разберем едва през 2020 година.

За тогава Американската космическа агенция е планирала експедиция на Марс, на която ще бъдат изпратени още марсоходи, които да търсят вода.

По скромни изчисления откриването и доставянето до Земята на рибата, заснета от Кюриосити на Марс, би струвало около 2 милиарда долара.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати