Разширените зеници издават лъжеца пред вас

Разширените зеници издават лъжеца пред вас

Колкото и да се контролира човек, който се опитва да ви излъже, можете да го хванете, ако се вгледате внимателно в езика на тялото му, твърдят френски психолози. Когато лъже, човек съвсем леко повдига веждите си, а дори да успее да овладее това, зениците му го издават.

Те се разширяват, когато някой лъже. Това е реакция на тялото, която няма как да бъде овладяна. От възбудата, че може да го хванат, зениците му стават големи. Погледът също издава лъжеца. Този, който лъже, гледа леко вляво.

Ако само леко украсява това, за което говори, гледа от време на време надолу или нагоре. Ако събеседникът ви гледа право в очите ви или леко вдясно, не лъже. Освен ако не е левичар, защото при тях нещата са наопаки – лъжат, когато гледат надясно.

Стиснатите устни са знак, че събеседникът ви не доизказва нещо. А прекалената подвижност на устните е сигнал, че искат да ви натрапят своята гледна точка. Гласът също е голям издайник. Повторенията на сричките, честите паузи и леките заеквания са едни от сигналите за лъжа.

Решите ли да изобличите лъжеца, той започва да говори по-бързо и по-високо. Но истинските му чувства ще се отразят на лицето му поне секунда преди да отвори устата си. По същия начин стоят нещата и с приятните изненади – ако някой иска да ви каже нещо много хубаво, ще разберете за това секунда преди думите да излязат от устата му. Просто очите му ще светят с искри на радост за вас.

Разширените зеници издават лъжеца пред вас

Заблуда е, че лъжците жестикулират много, защото са нервни. Лъжата изисква концентрация, затова хроничните лъжци обикновено изглеждат прекалено концентрирани върху това, което говорят, дори леко сковани. Това е защото се опитват да не жестикулират, за да мине лъжата им за истина.

Още за Езика на тялото

Рейтинг

5 0
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
viktoriq
viktoriq
13.11.2014 09:41
мойте зеници винаги са разширени не се свиват защо
0
0
dimirar
dimirar
07.09.2013 22:09
това не е вярно зениците се разширяват и свиват по всяко време независимо дали лъжеш или не
0
0
Стилиян
Стилиян
14.07.2013 17:29
Тука може да се поспори доста, обаче пръстите вече ме заболяха.Но държа да отбележа,че всеки човек се издава по все различни начини и няма гаранция,кое движение го издава и кое движение е присъщо за този човек ;) !
0
0
super_girl
super_girl
05.12.2012 18:30
и аз тъй!
0
0
Алекс
Алекс
28.07.2012 10:42
вече да знам!! :D
0
0
Алекс
Алекс
06.11.2014 09:32
вече да знам!!:D
0
0