Наказанията в този живот зависят от запълването на кармата

Тъжна Жена

Когато съдът с карма се запълни с една трета, човек е свободен от претенциите на висшите сили към него, смятат полски последователи на тайните науки.

Хората с карма, запълнили една трета от съда, имат право на реализация на потребностите си и им се случват малки неприятности, които да им напомнят за миналите им грехове.

Ако съдът е пълен повече от половината, и човек започне да идеализира нещо в този живот, веднага се случва нещо, което му напомня, че той е само посетител в този свят, а не негов собственик.

Ако човек не разбере тези сигнали, нещата могат да се влошат. Тези сигнали може да са леки неприятности в работата, в любовните отношения, в семейството, някой му открадва пари или предмети, случва се лека катастрофа.

Сметне ли човек, че това не е сигнал, а чиста случайност и продължава да се държи по същия начин, както и преди, той ще получи по-сериозен сигнал. Няма никакви случайности – всичко, което се случва с вас, ви напомня за неправилното ви отношение към света.

Важното е да разберете сигнала, който има за цел да ви покаже, че нарушавате някакви правила. Но обикновено хората не го разбират и продължават да си живеят като преди. Ако съдът с карма се запълни с около три четвърти, сигналите започват да стават доста зловещи.

Страхове

Семейството се разпада, в работата неприятностите валят една след друга, желаните цели не могат да се постигнат по никакъв начин. На първо място се разпадат нещата, на които човек придава незаслужено значение.

Важното е да не идеализираме никого и нищо. Особено пък себе си. Започнем ли да гледаме на другите отгоре, с презрение, това е едно от най-големите нарушения на правилата на екскурзията ни в този свят.

Това може да препълни съда с карма, и съдбата на успял човек може да претърпи внезапен обрат. Човек се чуди с какво е заслужил това, а това всъщност е наказанието му за презрението му към хората и прекомерната му гордост.

Той вече е поставен в ситуацията на хората, които е презирал. Ако той осъзнае бързо грешките си, нещата ще се нормализират. Но това се случва много рядко, защото хората рядко осъзнават грешките си.

Когато душата пристига на Земята, тя има шанса да играе на различни човешки игри – любов, война, изкуство, бизнес. Но тя не трябва да забравя, че е тук, на Земята, като в музей, в резерват, и трябва да спазва местните закони. Което се изразява в това да прави добро и да не се отнася зле с хората.

Виж повече

Рейтинг

5 12
4 15
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Изпрати
квоподяволите
квоподяволите
10.09.2013 18:27
Кармата си е карма, някои вярват в нея - други - не. Не мога да разбера едно обаче - коментарът "Светът е в това състояние поради греха и всеки, който иска да се спаси трябва да повярва в Спасителя - Исус Христос." Ами християнче заклето - тичкай да си се спасяваш при твоя измислен Исус. Докато Кармата е един начин да се обяснят реално случващите се неща, Исус е масова психоза, идеализиран образ на нуждата да се вярва в НЕЩО. Така че по-кротко с християнщините.
10
14
АЗ
АЗ
20.02.2018 13:31
Ти също работи върху Преборването и Отхвърлянето на НЕгативното в СебеСи
2
0
VNIm
VNIm
29.04.2014 10:09
Когато човек не разбира нещата е по-добре да си мълчи отколкото да злослови.... За всички неща нси има причини, друг е въпросът дали ги разбираме. Нека бъдем добри хора, независимо каква религия се изповядва.
25
2
GornoБъmomche99
GornoБъmomche99
28.04.2014 23:31
изключително добър коментар възхитен съм от вас
2
1
Незабравка
Незабравка
06.09.2013 22:56
НЯМА НИЩО ВЯРНО В ТАЗИ СТАТИЯ!
Какъв съд, какво пълнене!
Не публикувайте такива глупости!
2
4
xmistakesx
xmistakesx
26.08.2013 21:00
много ми е интересно само защо когато всички се държат ужасно с мен,пак нищо не им се случва? когато се държат ужасно с животните,а аз не, отново нищо не им се случва? но когато аз направя малка грешка ми се връща петорно? след което правя още по голяма грешка за която знам,но няма какво да направя ще ме мъчи до края на живота ми?? моля някой да ми обясни как точно става това? всичко което другите искат го получават моментално,въпреки че не са едни от най-добрите хора...според мен няма карма,това просто е въпрос на късмет...
8
0
A6
A6
03.08.2013 21:47
а когато те освободят от работа заради стара кучка, която цял живот е създавала интриги; когато шефа ти краде като за световно!.............какво им се случва?
може ли да обясни статията?
14
1
Анонимен
Анонимен
17.02.2019 07:30
И при мене е така, но явно защото при другите си е редовно и вече няма как да се разбере разликата, а при нас всеки един случай се откроява и забелязва
0
1
Гост
Гост
03.08.2013 20:16
Няма нищо вярно в тази статия. Книгата, която дава отговорите на въпросите има ли карма и защо ни се случват неприятности е Библията. Няма карма, няма такъв съд и няма прераждане. Светът е в това състояние поради греха и всеки, който иска да се спаси трябва да повярва в Спасителя - Исус Христос. Без да искам да засегна ничия религия, но Словото казва: "И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име, дадено на човеците, чрез което трябва да се спасим." - Деяния на апостолите 4:12
3
6
нели
нели
01.08.2013 16:24
Аз се определям като съмняваща се,защото нито съм вярваща,нито невярваща.В този живот съм се водила от това да правя само добро.Срещала съм много трудности,но знам че така ми е било писано и никога не съм се противила на това,защото знам,че моите желания и планове са едно,а плановете на по висшия разум са други и затова приемам вси4ки несгоди стоически.
11
1
Зори
Зори
28.07.2013 09:14
В тази статия за кармата се говори като за наказание. Какъв е този съд (съдът с карма) и какво го пълни ? Само грешките и лошите постъпки ?
По тази логика съдът с карма на България, на Европа и на целия свят отдавана са препълнени и преливат.
Това обезсмисля присъствието ни на земята !
2
1
Емине
Емине
26.07.2013 23:25
В момента чета една книга,,Диагностика на кармата,,в която пише и много от нещата написани в статията.Много е важно да не абсолютизираме земното и да се стремим към духовно израстване.Любовта към бога трябва да е на първо място и след това любов към близки и към всичко което ни заобикаля.Нищо земно не трябва да бъде наша цел а трябва да е средство за постигане на цел.А единствената ни трябва да е божественото и любовта ни към бог.Книгите са много хубави ако някой проявява интерес С.Н.Лазарев-,,Диагностика на кармата,,.
6
2