sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Лаптоп, изваян в древногръцка статуя – истина или конспирация?

Лаптоп, изваян в древногръцка статуя – истина или конспирация?

Лаптоп в Статуя
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Феновете на конспиративните теории намериха поредното привидно автентично доказателство за твърденията си. Те съзряха лаптоп, изваян в древногръцка статуя. Скулптурата е датирана в 100-та година пр. Хр.

Статуята с лаптопа се съхранява в Калифорнийския музей Гети в Малибу. В нея е изобразена жена, седнала на стол. Прислужницата покорно е поднесла към нея предмет, който удивително прилича на съвременен лаптоп. На едната му страна дори личат буксите за два USB порта.

Според културолозите няма начин във въпросната композиция да става въпрос за лаптоп. Те виждат в предмета малко ковчеже за бижута. В противовес на това обаче конспираторите са категорични, че т.нар. ковчеже е прекалено плитко, за да има в него какъвто и да било предмет. Те недоумяват как един нетбук може да бъде объркан с кутия за бижута например.

Официалната теория гласи, че дамата в скулптурата е изобразена в задгробния си живот. Тя била изключително високо ценена приживе и след смъртта си трябвало да получи целия комфорт от съществуването си приживе. Именно това е и причината прислужницата ѝ да ѝ поднася ковчежето с бижута, от които тя да избере най-красивите украшения.

Според ловците на сензации обаче разчитането на посланието на статуята е напълно различно. Те виждат как високопоставената дама докосва с пръст екрана на съвременен лаптоп.

Най-разпространената конспиративна теория твърди, че пътуването във времето е било познато на древните. Също така високопоставените древни люде са имали привилегията да използват и много от съвременните технологии.

Чрез лаптопа в статуята например е напълно възможно жрицата на Делфи, Пития да е свързвала свещениците с боговете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати