sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Огромен астероид приближава Земята през март!

Огромен астероид приближава Земята през март!

Огромен астероид приближава Земята през март!

Астероид с размери колкото Челябинския метеорит ще прелети покрай Земята през март. Точната му орбита не може да бъде определена и е възможно той да приближи планетата ни опасно близо.

Челябинският метеорит бе около 19 м в диаметър. Той бе зареден с десет пъти по-мощна енергия от тази на бомбата, хвърлена в Хирошима.

Учените от Канада и Чехия са анализирали всички данни от видеата, аудиозаписите и фрагментите от разбилото се небесно тяло.

Според тях има огромна вероятност той да е бил част от 2-километровия астероид 86039, забелязан за първи път през 1999 г.

Огромен астероид приближава Земята през март!

През последните годините той редовно приближава планетата ни. Съществува и предположението, че астероидът, който ще премине покрай нас през март, също е бил част от него.

Когато Челябинският астероид навлезе в атмосферата за Земята, той е тежал над 12 000 тона. Той се разби на малки парченца надморска височина между 45 и 30 км.

Именно това предотврати по-сериозни щети. При инцидента пострадаха над 1 200 души. Взривната вълна отнесе прозорци и повреди сгради в общо пет руски области.

Орбитата на астероида, който ще се приближи до планетата ни през март, ще може да бъде определена с точност едва дни преди преминаването му. Минималното разстояние, на което може да ни доближи, ще е 16 000 километра.

Въпреки това учените залагат на средната стойност от 500 000 км. Грешки обаче винаги са възможни, точно както учените не предвидиха сблъсъкът на метеорита в град Челябинск.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
хейтър
хейтър
03.03.2016 16:25
Да си го заврат в задника тоя астероид.Няма такова нещо!
1
0