Ставаме безсмъртни до 2050 година!

Ставаме безсмъртни до 2050 година!

До 2050 година хората ще станат безсмъртни. Тази прогноза на футуролог разбуни духовете на научното изложение Големия взрив в Лондон.

Д-р Иън Пиърсън от Великобритания изуми обществеността с прогнозата си за близкото бъдеще. Според него към средата на века хората ще имат способността да включват мозъците си в специално създадени за това компютри.

Така след физическата смърт на телата, съзнанието ще да продължава да съществува. То ще може да добие много различни идентичности. С помощта на новите технологии човек ще може да управлява много и различни антропологични тела.

Специалистът направи предсказанията си по време на тазгодишното научно изложение Големия взрив в Лондон. Според него научните достижения в близко бъдеще наистина ще успеят да направят хората безсмъртни. Те ще могат да продължат съществуването си дълго след биологичната си смърт.

Ако предсказанието на доктор Пиърсън се окаже правилно и хората станат безсмъртни, това неминуемо ще доведе до някои съществени промени в еволюционните процеси при хуманоидите.

Настоящето ще трябва да се съобрази с напредъка на технологиите. Дали обаче това ще е правилният подход за развитието на човешката раса, предстои тепърва да видим.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати